Tüketicilerin sürekli gelişen, değişen beklentilerini karşılamak, en yüksek kalite normlarına uygun ürünler üretmek misyonuyla yola çıkan Merkay Grup Gıda 2011 yılında Ankara’da kuruldu.
Yenilikçi gücü ve kadrosuyla tüketiciyi “hem sağlıklı hem de enfes” ürünlerle buluşturmayı hedefleyen Merkay Grup Gıda 7500m2’lik kapalı alana sahip üretim tesisinde faaliyet göstermektedir.
Politikamız
Şirketimiz; kaliteli üretim, hizmet ve sürekli müşteri memnuniyetini temel ilke olarak benimsemiştir. Bu ilke doğrultusunda; tecrübeli üretim ve hizmet kadrosu ile gıda güvenliğini sürekli kılacak bir yaklaşım benimseyerek hijyenik ortamda ürünler üretmeyi, gerek ürün gerekse hizmet kalitesi olarak sektöründe saygın bir firma olmayı kendisine amaç edinmiştir.
Yürürlükteki mevzuat ve yasal şartlara en üst düzeyde uymak, kaliteli, güvenilir ve müşteri şartlarını karşılayan ürünler üretmek; kalite yönetim sistemini sürekli iyileştirerek belirlemiş olduğumuz hedeflerimiz doğrultusunda, ISO 9001:2015 kalite yönetim sistemini, ISO 22000:2018 gıda güvenliği yönetim sistemini, ISO 14001:2015 ÇYS ve ISO 45001:2018 İSG ile ilgili tüm geçerli standartları benimseyip etkin bir şekilde MERKAY GRUP GIDA’ da uygulamalarını sağlamak kalite,isg ve gıda güvenliği politikamızdır. Bu amaçla MERKAY GRUP GIDA üst yönetimi;
- Çalışanlarımızı güvenli ve kaliteli gıda üretimi konusunda ve hijyen ve sanitasyon konusunda eğitmek,
- 5996 sayılı VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU ve bu kanunun uygulama şeklini gösteren VETERİNER HİZMETLERİ, BİTKİ SAĞLIĞI, GIDA VE YEM KANUNU Yönetmeliği kapsamında belirlenen sağlık ve teknik koşullarda beyan ve tescillerindeki niteliklerine uygun olarak üretilmelerini sağlamak.
- Gıda güvenliğinde sürekli iyileştirmeler yaparak yasal şartlara uygun olarak etkin ve yeterli gıda denetimi sağlayan kontrol sistemlerinin geliştirilmesi çalışmaları sürekli hale getirmek,
- Ürün ya da hizmet gerçekleştirme sırasında ortaya çıkacak tehlikelerden korunmak için önleyici bir yaklaşımı benimsemek ve ilgili tarafların sağlığını ve güvenliğini sağlayacak çalışma koşullarını ve tedbirlerini almak,
- Kalite, iş sağlığı, HACCP ve çevre yönetim sistemlerinin uygulanmasının neler kazandıracağı bilincini firmada oluşturmak,
- Çevreye duyarlı bir yaklaşım belirleyerek, kirliliği kaynağında önleyerek, doğal kaynakların verimli kullanılmasını sağlamak,
- Müşteri beklentilerini de göz önünde tutup en üst düzeyde fayda sağlamak üzere güvenli ve kaliteli üretim yapmak,
- Tüm çalışanlarımız, çalışan temsilcilerimiz, tedarikçilerimiz, iç ve dış müşterilerimiz ile sıfır iş kazasını benimseyerek, yasal mevzuat ve İSG Şartlarına uyarak tüm çalışma alanlarında ortama, kişiye ve toplu korunmaya yönelik tedbirleri alarak tüm paydaşlarımızla iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini almış donanımlı etkin yetkin personeli ile tehlikeleri kaynağında önleyen riskleri bertaraf eden proaktif yaklaşımla insan sağlığını koruyup ekip ruhu içinde sürekli iyileştirmeler yaparak olası riskleri minimize ederek çalışmayı taahhüt etmek,
- Sürekli gelişerek gıda, çevre ve işçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili yasal şartlara uymayı garanti altına almıştır.
Vizyonumuz
Faaliyet alanımızda lider gıda şirketi olmaktır.
Misyonumuz
Gıda sektöründe tüketicilere yenilikçi, güzel ve sağlıklı ürünler sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutan, verimliliğini sürekli arttırarak hem ulusal hem de uluslararası alanda faaliyet gösteren bir gıda firması olmaktır.